keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tapettia suihkuhuoneessa....No, miksipä ei.

Aloitin kerrankin kevätsiivouksen ajoissa (tai sitten joulusiivouksen todella myöhässä) ja siivouksen jälkeen oli kiva kuvata puhdas suihkuhuone ja siellä oleva ehkä hieman erikoinenkin ratkaisu eli tapettiseinä.
Meillä on siis vastoin kaikkia yleisiä käsityksiä kosteassa tilassa tapettia. Sain idean kerran selatessani jotakin ulkomaista aviisia ja päätin, että haluan tulevaan taloomme vastaavan ratkaisun katkaisemaan tylsää laattarivistöä ja tällainen siitä tuli.
Tapetti on omaa käsialaa eli haluamani ranskankielinen teksti on kirjoitettu ensin wordille sitten valittu haluttu fontti sekä fontin väri. Tämän jälkeen olen edit paste- toiminnolla kopioinut tekstin koko sivulle ja siinä kaikki. Painotalossa sitten tekivät tiedostosta oheisenlaisen tapetin kosteutta kestävälle paksulle materiaalille. Meidän tehtävämme oli huolehtia, että pinta on mahdollisimman tasainen ja kaikki vedeneristysmääräykset täyttyvät. Sitten vaan tapetti seinään seinäliimalla ja vahva lakka pariin kertaan päälle ja kyllä kestää pahemmatkin roiskeet. Mitäs pidät?


4 kommenttia:

 1. Onpa ihana idea!! Onko tuollainen oman tapetin teettäminen kallista?

  VastaaPoista
 2. Moikka Eija. Tapetti kustantaa suunnilleen saman verran kuin normaali ns. valmistapettikin mutta se hinnoitellaan käytettävien neliöiden mukaan eli koko rullaa ei tarvitse ostaa jos käyttää vain pienen palan sillä se valmistetaan aina mittatilaustyönä. Hinta on 39€/neliö ja esim. minun kauttani Hemmasta voi tilata tapettia.
  Esim. lapsen piirustuskin on aika näyttävä sisustuselementti, kun sen suurentaa koko seinälle ja voi sitä lapsen ylpeyttä, kun saa esitellä omaa taideteostaan jättikoossa : )
  Mielikuvitus lentämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista! Tämä oli todellakin minulle uutta, joten olipa mukava postaus :)

   Poista
 3. Onko tuo levy liimattu laattojen päälle?

  VastaaPoista